2013'e elveda 2014'e merhaba hepinize sağlıklı huzurlu mutlu yıllar dilerim...
ÇİKOLATALI PASTA
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı nişasta
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 50 gr tereyağı
Süslemek için
- 80 gr bitter çikolata
Yapılışı
- Şeker ve yumurtayı derin bir kasede mikserle 5 dakika çırpın daha sonra zeytinyağı kakao ve sıcak suyu ilave edip tekrar çırpın.
- Nişasta kabartma tozu ve elenmiş unu da karışıma ilave edip karıştırın yağlanıp unlanmış yuvarlak kalıba döküp önceden 170 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kek iyice soğuduktan sonra bıçakla dikkatli bir şekilde enine kesip iki parça elde edin.
- Muhallebisi için tereyağı hariç bütün malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte devamlı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ateşten alıp tereyağını ilave edip mikserle 5 dakika çırpın soğuması için bir kenarda bekletin.
- Soğuyan kremayı kekin birinci katına spatul ile sürün ikinci katı üstüne yerleştirip ona da kremadan sürün kalan kremayla pastanın etrafını kaplayın pastanın kremasının donup sertleşmesi için bir gece buzdolabında bekletin.
- Servis etmeden önce sebze soyacağı ile traşladığınız bitter çikolatayla üstünü ve yanlarını süsleyip dilimleyerek servis edin.