VANİLYA SOSLU KAKAOLU İRMİKLİ MUHALLEBİ
Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gr tereyağı
Üstü için
- 1 paket dr. oetker gerçek vanilya parçalı sos
- 2 adet muz
- 50 gr bütün antep fıstığı
Yapılışı
- Süt irmik şeker ve kakaoyu tencereye alın koyulaşana kadar karıştırarak pişirin daha sonra tereyağını ilave edip karıştırın kısık ateşte 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Muhallebiyi ayaklı kaselere yarısını geçecek şekilde eşit doldurup ılınmaya bırakın daha sonra yanlarına dilimlenmiş muz dizip üstüne vanilya sosunu pakette yazdığı gibi pişirip dökün.
- Bütün antep fıstıklarıyla süsleyin 3-4 saat kadar buzdolabında dinlendirip soğuk olarak servis edin.