ÇÖREK OTLU KURABİYE
Malzemeler
- Yarım paket tereyağı,oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta sarısı içine akı üstüne
- Yarım kahve fincanı sirke
- Yarım kahve fincanı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 5,5-6 su bardağı un
- 1 kase çörek otu
Yapılışı
- Yumurta akı ve çörek otu hariç diğer malzemelere azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta akına ardından çörek otuna bulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
MAYALI SİMİT
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 adet yumurta,sarıları üstüne akları içine
- 1 adet yaş maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 150 gr tereyağı,oda sıcaklığında
Yapılışı
- Büyük boy tencereye su süt ve zeytinyağını alıp ocakta ılıtın tencerenin altını kapatıp yumurta akları maya şeker ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Karışıma azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin tencerenin kapağını kapatıp temiz bir bezle sarın kabarana kadar 1 saat bekletin.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparıp merdane ile resimdeki gibi açıp yağ sürün rulo gibi sarıp bir ucundan tutup kıvırın daha sonra iki ucunu birleştirip simit şekli verin.
- Bütün hamuru bu şekilde yapıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin 1 saat kadar mayalandırın daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.