7 Eylül 2013 Cumartesi

YASEMİN KOKULU DOMATESLİ PİLAV




YASEMİN KOKULU DOMATESLİ PİLAV

Malzemeler
  • 2 su bardağı yasemin kokulu pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pirinci ıslamak için sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Pirinci ayıklayıp birkaç kez yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda  ıslatıp,1 saat kadar bekletin.
  2. Islattığınız pirinci bir kez yıkayıp iyice süzün tavaya zeytinyağının yarısını koyun içine süzülmüş pirinci koyup parlak bir hal alana kadar kavurun.
  3. Kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri kavrulan pirince ilave edip karıştırın,kalan zeytinyağını,tuzunu ve şekerini ekleyin ardından sıcak suyu ve 1-2 damla limon suyunu da ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  4. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın,kısık ateşte 15-20 dakika suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  5. Pişen pilavı ateşten alın kapağını açıp bir parça kağıt havlu koyup kapağını kapattıktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
  6. Demlenen pilavı karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...