HAVUÇ VE KARAMELİZE SOĞANLI PİLAV
Malzemeler
- 1 su bardağı pilavlık pirinç
- 1,5-2 su bardağı sıcak su
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet kesme şeker
- 1-2 damla limon suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Pirinci ıslamak için sıcak su ve 1 çay kaşığı tuz
- Pirinci ayıklayıp birkaç kez yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda ıslatıp,1 saat kadar bekletin.
- Tencereye zeytinyağını ilave edin içine yemeklik kesilmiş soğan ve küp küp kesilmiş havuçları ekleyip soğanlar karamelize olana kadar kavurun.
- Islattığınız pirinci bir kez yıkayıp iyice süzün tencereye ekleyip biraz kavurun daha sonra tuzunu ve şekerini ekleyin ardından sıcak suyu ve 1-2 damla limon suyunu da ekleyip karıştırın ve kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayınca ateşi kısın,kısık ateşte 15-20 dakika suyunu çekip pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen pilavı ateşten alın kapağını açıp bir parça kağıt havlu koyup kapağını kapattıktan sonra 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
- Demlenen pilavı karıştırdıktan sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...