4 Ağustos 2014 Pazartesi

CEVİZLİ HURMA TATLISI



CEVİZLİ HURMA TATLISI

Malzemeler

  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 2 yumurta birinin sarısı üstü için ayrılacak
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un
İçi için
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Bir iki damla limon suyu
Yapılışı
  1. İlk olarak şerbeti kaynatıp soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Tereyağı zeytinyağı ve yumurtayı bir kaba alın kabartma tozunu ve azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp hafif inceltin içine ceviz içi koyup mekik şeklinde kapatın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
  4. Tatlıların üstüne yumurta sarısı sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
  5. Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde tatlıyla şerbeti buluşturun bir gece dinlendirin ki tatlı şerbetini iyice çeksin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...