20 Kasım 2016 Pazar

KARNABAHAR ÇORBASI



KARNABAHAR ÇORBASI

Malzemeler
  • 1 adet karnabahar
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 50 gr tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı köri
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 talı kaşığı tuz
Üstü için
  • 1 adet havuç ince dilimlenmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 avuç küp kesilip fırıda kızartılmış ekmek
Yapılışı
  1. Karnabaharı küçük çiçekler halinde parçalara ayırıp yıkayın ve süzün.
  2. Büyük bir tencereye tereyağını alıp eritin içine ince ince kestiğiniz kuru soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  3. Üzerine karnabahar tuz karabiber ve köriyi ekleyip arasıra karıştırarak yumuşayana kadar yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin.
  4. Süt krema ve suyu ekleyip kaynamaya bırakın kaynadıktan sonra kısık ateşte yarım saat pişirin.
  5. Bir el blenderi ile çorbayı iyice ezin koyu olduysa biraz daha sıcak su ile kıvamını açın.
  6. Zeytinyağını bir tavaya alıp içine havuçları ilave edip kızartın daha sonra bir kağıt havluya çıkarıp fazla yağını alın.
  7. Çorbayı servis kaselerine alıp kızarmış ekmekleri ortasına yerleştirin onlarında üstüne kızarttığınız havuçları dizip servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...