1 Şubat 2017 Çarşamba

PORTAKALLI KEREVİZ



PORTAKALLI KEREVİZ

Malzemeler
  • 3 adet kereviz ve birinin yaprakları
  • 2 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet portakal suyu ve birinin posası
  • Yarım limon suyu
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
Yapılışı
  1. Kerevizlerin kabuklarını soyup kestikten sonra  limonlu suya atıp bekletin.
  2. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
  3. Üstüne küp küp kesilmiş kereviz  havuç ve patatesi ekleyip onları da kavurun.
  4. Portakalların suyunu ve birinin posasını limon suyunu kereviz yapraklarını şekeri tuzu ve karabiberi ilave edip kaynamaya bırakın.
  5. Hafif yumuşayana kadar pişirip ılıkken maydanoz ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...