18 Şubat 2014 Salı

HAŞHAŞLI ÇELENK ÇÖREK




Açtığınız hamurun her tarafına eşit olacak şekilde haşhaş ezmesi sürün,,,


Daha sonra bıçakla boyuna kesin,,,


Saç örgüsü yapar gibi örün...


HAŞHAŞLI ÇELENK ÇÖREK

Malzemeler
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurta (birinin sarısını üstü için ayırın)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yaş maya
  • 6 su bardağı un
İçi için
  • 250 gr yağlı haşhaş ezmesi
Yapılışı
  1. İlk olarak ılık sütün içinde maya ve şekeri eritin diğer malzemeleri ekleyip azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yoğurun ılık bir ortamda mayalanması için 1 saat bekletin.
  2. Mayalanan hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırın her bezeyi unlayıp açabildiğiniz kadar ince açın ardından her tarafına haşhaş ezmesi sürüp rulo şeklinde sarın.
  3. Daha sonra ruloyu ortadan boyuna bıçakla kesin elde ettiğiniz iki parçayı saç örgüsü gibi örün dilediğiniz uzunlukta kesin iki ucunu birleştirip simit şekli verin.
  4. Diğer hamurlara da aynı işlemi uygulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin 1 saat kadar kabarmaları için bekletin daha sonra üstlerine yumurta sarısı sürüp önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...