LİMON SOSLU NARLI TART
Malzemeler
Tart hamuru için
Tart hamuru için
- 150 gr tereyağı,oda sıcaklığında
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 adet yumurta
- 1 kahve fincanı süt
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Muhallebisi için
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı un
- 1 poşet krem şanti
- 1/2 çubuk vanilya
Limon sosu için
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- Yarım su bardağı su
- 1 çay bardağı şeker
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
Üstü için
- 1 adet nar
- 1 adet yeşil limonun kabuğu
Yapılışı
- İlk olarak muhallebisi için orta boy bir tencereye süt un ve şekeri alıp kaynayana kadar karıştırarak orta ateşte pişirin.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika kısık ateşte pişirin ocaktan almadan önce vanilyanın içindeki tohum kısmını bıçakla sıyırıp tencereye ilave edin karıştırıp ocaktan alın soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye 1 poşet krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dakika kadar çırpın.
- Tart için tereyağı ve pudra şekerini çırpın daha sonra yumurtaları birer birer ilave edip tekrar çırpın sütü ekleyip biraz daha çırpın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpın yağlanmış tart kalıbına döküp kaşıkla yayarak düzeltin.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin iyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin üstüne pişirip soğuttuğunuz muhallebiyi döküp yayın.
- Sos için bütün malzemeleri küçük bir tavaya alıp karıştırarak ocakta pişirin koyulaşmaya başlayınca ocağın altını kısıp 5 dakika daha pişirip soğuması için bir kenarda bekletin.
- Soğuyan sosu muhallebinin üstüne döküp kaşıkla yayarak düzeltin ayıklanmış nar taneleri ve rendelenmiş yeşil limon kabuğuyla süsleyip biraz dolapta beklettikten sonra servis edebilirsiniz.
çok güzel
YanıtlaSil