5 Kasım 2014 Çarşamba

SUSAMLI PAMUK POĞAÇA




SUSAMLI PAMUK POĞAÇA

Malzemeler
  • 1,5 su bardağı sıcak süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet (42 gr) yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un
İçi için
  • 200 gr beyaz peyniri
Üstü için
  • Susam
Yapılışı
  1. Yoğurma kabına sıcak sütü mayayı ve şekeri koyup mayanın erimesi için parmak uçlarınızla iyice karıştırın.
  2. Daha sonra zeytinyağı yumurta akı ve tuzu ilave edip unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamur yoğurma esnasında elinize yapışıyorsa bir kaseye çok az zeytinyağı koyup elinizi ona batırarak yoğurmayı deneyin,un ilave ederseniz hamurunuz sert olabilir.
  4. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parça alıp elinizin içinde açarak hafif inceltin bir parça beyaz peynir koyup poğaça şekli verin yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
  5. Tepside kabaran poğaçaların üstüne ayırdığınız yumurta sarısından sürüp susam serpin önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin,fırınınız çabuk pişiriyorsa kabardıktan sonra fırının derecesini 160 getirip pişirme işlemine o şekilde devam edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...