20 Ocak 2015 Salı

BROKOLİ VE MOZZARELLA PEYNİRLİ ERİŞTE





BROKOLİ VE MOZZARELLA PEYNİRLİ ERİŞTE

Malzemeler

  • 1 kase haşlanmış erişte
  • 300 gr brokoli
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gr rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 
Yapılışı
  1. Tavaya zeytinyağını dökün içine yarım ay kestiğiniz kuru soğanı ekleyip biraz soteleyin üstüne kabuğu soyulup jülyen kesilmiş havucu ilave edin hafif yumuşayana kadar soteleyin daha sonra küçük parçalara ayırdığınız brokoliyi ekleyin bir iki çevirin çok rengi değişmesin.
  2. Jülyen kesilmiş biberleri ince kıyılmış sarımsakları ilave edip biraz daha soteleyin nar ekşisi şeker tuz ve karabiberini ekleyip bir iki kez karıştırıp ateşten alın.
  3. Haşlanmış erişteyi büyük bir kaseye alın üstüne sotelenmiş sebzeleri dökün mozzarella peynirini serpip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...