18 Haziran 2015 Perşembe

FAJİTA





Mutlu huzurlu hayırlı Ramazanlar herkese...

FAJİTA

Malzemeler
  • 500 gr bonfile
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 2  adet dolmalık yeşil biber
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 adet yuvarlak kesilmiş yufka
Yapılışı
  1. Tavayı kızdırın yağın yarısını döküp ısıtın içine jülyen kesilmiş etleri atıp soteleyin su ilave edip biraz daha pişirin.
  2. Ayrı bir tavaya kalan yağı döküp kızdırın içine yarım ay kesilmiş soğanları ilave edip pembeleştirin daha sonra jülyen kesilmiş biberleri ilave edip soteleyin sarımsak tuz ve baharatları ilave edip karıştırın.
  3. Etlerin üstüne sebzeleri döküp karıştırın düz bir tabağa yuvarlak kesilmiş bir tane yufka koyun üstüne fajitanın dörtte birini ilave edip ayran eşliğinde servise sunun.

2 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...