SÜRPRİZ BOMBA TATLI
Malzemeler:
- 250 gr tereyağı, oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 tane yumurta
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 vanilya çubuğu (iç kısmındaki tohumlarından bir parça sıyrılıp katılır)
- 4,5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın
- çekilmiş antep fıstığı
şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limon suyu
- Öncelikle şerbeti için şekeri ve suyu bir tencereye koyup 10 dk kaynatın kapatmaya yakın içine yarım limon sıkıp soğuması için bir kenera alın.
- Ardından iç malzemesi hariç, diğer bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle biraz açın ceviz,tarçın karışımından 1 tatlı kaşığı koyup kapatın elinizde yuvarlayarak düzeltin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin tatlı fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbetle o muhteşem buluşmayı gerçekleştirin tatlılar kendine geldiğinde yeşil fıstıkla süsleyin.
Bayramda bizzat tattım, inanılmaz lezzetliydi :)
YanıtlaSil