29 Ekim 2012 Pazartesi

GALETA UNLU,PATATESLİ POĞAÇA



GALETA UNLU PATATESLİ POĞAÇA

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 bardak un
  • 1 su bardağı galeta unu
İç harcı:
  • 4 adet haşlanmış patates
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Haşlayıp rendelenmiş patates ve rendelenmiş kaşar peyniri,tuz hepsini iyice karıştırın bir kenarda bekletin.
  2. Tereyağı,sıvı yağ,yoğurt tuz,bir kapta karıştırın azar azar elenmiş un kabartma tozu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurdan küçük parçalar koparın yuvarlayıp ortasını açın içine patatesli harçtan koyup kapatın yuvarlak şekil verin.
  4. Önce suya batırın sonra galeta ununa bulayın,yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  5. 1 gece buzdolabında bekletin daha sonra 250 dr önceden ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...