3 Kasım 2012 Cumartesi

KAVALA KURABİYESİ




Her ısırışta ağızda dağılan,nefis tereyağı kokusu ve bademlerin çıtırtısı eşliğinde, lezzetin doruklarına varılan süper ötesi bir tarif daha...

KAVALA KURABİYESİ

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un 
  • 1 su bardağı çiğ badem
  • 2 yemek kaşığı un 
  • 3 yemek kaşığı tereyağı( üçü beraber kavrulacak)



Yapılışı
  1. Önceden 2 kaşık un 3 kaşık tereyağı küçük küçük kesilmiş bademler kısık ateşte pembeleşene kadar kavrulup soğumaya bırakılır.
  2. Tereyağı,pudra şekeri 5 dk çırpılır içine; kavrulan tereyağı,un,badem üçlüsü eklenir kabartma tozu elenmiş un azar azar ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır ay şekli verilip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  3. 175 drc önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri elenip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...