KREMALI HAVUÇ ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 adet orta boy havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 kutu (200 ml) krema
- 1 çay bardağı kuskus
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı (riviera)
- 4 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:
Zeytin yağında küp küp doğranmış soğanlar bir miktar tuz katılıp hafif kızarana kadar orta ateşte kavrulur,içine rendelenmiş havuçlar ilave edilir yumuşayana kadar pişirilir daha sonra sıcak su ilave edilir kaynamaya başlayınca kuskuslar da atılır, un soğuk suyla inceltilip topaklanmasına izin verilmeden hızlı bir şekilde karıştırılıp çorbaya eklenir 10 dk pişirilir. Kremayı ilave edip 5 dk daha kaynatılır
ocaktan alınır tuzu ayarlanıp taze çekilmiş karabiberle servis edilir.
şu soğuk günlerde sıcacık çorba,ellerinize sağlık,,,
YanıtlaSil