5 Kasım 2012 Pazartesi

KREMALI HAVUÇ ÇORBASI




Soğuk kış günlerinde,içinizi ısıtacak nefis tadıyla kremalı havuç çorbası...sürpriz tatlara yolculuk iftiharla sunar.Şimdiden yapan,yiyen herkese afiyet olsun.



KREMALI HAVUÇ ÇORBASI                                               

Malzemeler:
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 kutu (200 ml) krema
  • 1 çay bardağı kuskus
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı (riviera)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 8 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yapılışı:

Zeytin yağında küp küp doğranmış soğanlar bir miktar tuz katılıp hafif kızarana kadar orta ateşte kavrulur,içine rendelenmiş havuçlar ilave edilir yumuşayana kadar pişirilir daha sonra sıcak su ilave edilir kaynamaya başlayınca kuskuslar da atılır, un soğuk suyla inceltilip topaklanmasına izin verilmeden hızlı bir şekilde karıştırılıp çorbaya eklenir 10 dk pişirilir. Kremayı ilave edip 5 dk daha kaynatılır
ocaktan alınır tuzu ayarlanıp taze çekilmiş karabiberle servis edilir.



1 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...