MERİNGUE (MERENGLİ) PASTA
Kek
Malzemeler
- 4 adet büyük boy yumurta,oda sıcaklığında
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- 1 kahve fincanı sıcak su
- yarım paket kabartma tozu
Yapılışı
- 1 su bardağı şekerin yarısıyla 4 yumurtanın akını kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Şekerin diğer yarısıyla 4 yumurtanın sarısı ve 1 kahve fincanı sıcak suyu krema kıvamı alana kadar 5 dakika çırpın.
- Çırpılmış yumurta sarılarına elenmiş un,nişasta ve kabartma tozunu ekleyip mikserle düşük devirde çırpın.
- Kar haline gelen yumurta aklarını karışıma ilave edip tahta kaşıkla akları fazla söndürmeden hamura karıştırın.
- 28 cm kelepçeli kek kalıbını teryağıyla yağlayın,hafif un serpip fazlasını alın kek hamurunu kalıba dökün.
- Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin (ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın)
- Pişen keki oda sıcaklığında soğumaya bırakın,tamamen soğuduktan sonra bir bıçağı kekin etrafında gezdirerek kelepçeli kalıptan kolay çıkmasını sağlayın.
- Kalıptan çıkardığınız keki tam ortasından iki eşit parça olacak şekilde kesin.
Mereng tarifi
Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 1 su bardağı şeker
- 1 limon kabuğunun rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 3 yumurtanın akı 1 su bardağı şeker,limon kabuğu rendesi ve limon suyunu kar haline gelinceye kadar 5- 10 dakika çırpın.
- Kekin bir yarısını ısıya dayanıklı düz cam tepsiye alın üstüne merengin 3/1 ini döküp spatulayla yayın kekin diğer yarısını üstüne kapatıp hafif bastırın.
- Merengin 3/2 sini krema sıkma torbasına doldurup kekin üstüne şekiller yaparak sıkın önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Pastayı soğuyunca dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...