25 Şubat 2013 Pazartesi

PEYNİRLİ VE TAZE OTLU TUZLU KEK



PEYNİRLİ VE TAZE OTLU TUZLU KEK

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 100 gr az yağlı beyaz peynir
  • 50 gr tel peynir
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı susam
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un
Yapılışı
  1. Yumurtayı çırpma teliyle 2-3 dakika çırpın,ardından zeytinyağı,küçük küçük kesilmiş beyaz peynir ve tel peyniri ekleyin.
  2. Yemeklik doğranmış kuru soğan,ince kıyılmış maydanoz ve dereotu,kabuğu soyulup rendelenmiş havuç ve kırmızı pul biberi de ekleyip karıştırın.
  3. Elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın,yağlanmış yuvarlak borcama döküp üzerine susam serpin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kızarıp içini çekene kadar pişirin.

2 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...