İRMİK PARE
Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- Bir iki damla limon suyu
Süslemek için
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Yapılışı
- İlk olarak bir tencereye şeker ve suyu koyup 3 dakika kaynatın içine limon sıkıp 2 dakikada öyle kaynatın toplam 5 dakika kaynadıktan sonra ateşten alıp bir kenarda soğumaya bırakın.
- Bir hamur yoğurma kabına önce yoğurt ve zeytinyağını döküp elinizle karıştırın daha sonra irmik ve vanilyayı ilave edin tekrar karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında boşluk olacak şekilde dizin.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin daha sonra fırından çıkarıp üzerlerine şerbeti gezdirin (tatlı sıcak şerbet soğuk olacak) tatlıları tepside ters çevirip 1-2 saatte o şekilde bekletirseniz üst kısımları da şerbeti içine çeker ve tatlınız daha yumuşak olur.
- Şerbetine çeken tatlıları bir servis tabağına alıp hindistan ceviziyle süsleyerek servise sunun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...