1 Ekim 2013 Salı

TAZE FASULYELİ MAKARNA



TAZE FASULYELİ MAKARNA

Malzemeler
  • 1 paket makarna (filiz yumurtalı bukle)
  • 250 taze fasulye
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet orta boy yeşil biber
  • 1 adet orta boy kapya (kırmızı) biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için
  • 2 litre su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Üstü için
  • 2 dilim cheddar peyniri
Yapılışı
  1. Makarnayı 6-7 dakika dilediğiniz dirilikte haşlayıp süzün.
  2. Orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup hafif ısıtın içine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip kavurun,ardından ince kıyılmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Taze fasulyeleri ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kesip tavaya ilave edin biraz yumuşayana kadar pişirin ardından kabuğu soyulup küp küp doğranmış domatesleri ekleyip biraz daha pişirin.
  4. İnce kıyılmış sarımsakları ilave edin daha sonra tuzunu  ve baharatlarını ekleyip karıştırdıktan sonra ateşten alın.
  5. Haşlanmış makarnaları büyük bir servis tabağına alın üstüne taze fasulyeli sosu döküp cheddar peyniriyle süsleyerek sıcakken servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...