3 Kasım 2013 Pazar

MAGNOLİA (MANOLYA) PUDDİNG



MAGNOLİA (MANOLYA) PUDDİNG

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kutu 200 ml krema
  • Yarım paket labne peyniri
  • 1 paket cici bebe bisküvisi
  • 3 adet muz
Yapılışı
  1. Tencereye un, nişasta ve şekeri alıp karıştırın üstüne sütü döküp yumurta sarısını da ilave edin çırpma teliyle karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar ateşte pişirin,ardından soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Soğuyan muhallebiye süzülmüş labne peynirini ve kremayı ekleyip 5-10 dakika mikserle çırpın bebe bisküvisini robotta çekin,muzları ince ince dilimleyin.
  3. Dondurma kuplarının dibine robotta çektiğiniz bisküvilerden bir iki kaşık koyun üstüne biraz muhallebi dökün yanlarına muzları dizin tekrar muhallebi döküp en üstüne yine çekilmiş bisküvi koyun katları sonlandırın.
  4. Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...