30 Kasım 2013 Cumartesi

PEKMEZLİ İRMİK HELVASI



PEKMEZLİ İRMİK HELVASI

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı
  1. Şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
  2. Tereyağını derin bir tavaya koyup eritin daha sonra içine irmiği ve unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.
  3. Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ilave edip bir taşım daha kaynatın kavurduğunuz irmiğe ilave edip karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
  4. Ilıkken kaşıkla yada elinizle şekil verip servis edebilirsiniz.

2 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...