PEKMEZLİ İRMİK HELVASI
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
Yapılışı
- Şekeri ve suyu küçük bir tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Tereyağını derin bir tavaya koyup eritin daha sonra içine irmiği ve unu ilave edip kısık ateşte karıştırarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.
- Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ilave edip bir taşım daha kaynatın kavurduğunuz irmiğe ilave edip karıştırın kapağını kapatıp kısık ateşte 5 dakika suyunu çekene kadar pişirin.
- Ilıkken kaşıkla yada elinizle şekil verip servis edebilirsiniz.
Yenir yenir bir daha yenir... Cikcik
YanıtlaSilCikcik-Katılıyorum sana,benimde favori tatlım...
YanıtlaSil