20 Ocak 2014 Pazartesi

KEPEKLİ EKMEK





KEPEKLİ EKMEK

Malzemeler
  • 3 su bardağı kepekli un
  • 2 su bardağı buğday unu
  • 2 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1 adet yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı (kalıbı yağlamak için)
Yapılışı

  1. Mayayı suyu ve pekmezi bir kapta karıştırıp eritin tuzu ve azar azar unu ilave ederek hamur haline getirdikten sonra 5 dakika yoğurun.
  2. Üzerini streç filmle kapatıp ılık ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın daha sonra mayalanan hamuru 1 tatlı kaşığı tereyağıyla yağlanmış dikdörtgen baton kalıba yerleştirip yarım saat daha kabarmaya bırakın.
  3. Pişirmeden 15 dakika önce fırınınızı 200 derecede ısıtmaya başlayın.
  4. Ekmeği fırına verip tepesi kahverengileşene kadar pişirin fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelmesi için bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...