27 Ocak 2014 Pazartesi

LABNELİ IZGARA KABAK SARMA



Labneli ızgara kabak sarma şık görünümlü ve oldukça lezzetli bir tarif,,,
İster davet sofralarınız da isterseniz de 5 çayında misafirlerinize bu kolay ve güzel tarifi hazırlayabilirsiniz...
Şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin,afiyetler olsun.



LABNELİ IZGARA KABAK SARMA

Malzemeler
  • 2 adet orta boy kabak
  • 5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 tutam dere otu
  • 1 tutam nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
  1. Kabakların kabuklarını soyup yıkayın 2 mm kalınlığında boyuna kesin teflon tavayı iyice ısıtın bir fırça yardımıyla kabakların her iki tarafına zeytinyağı sürün ısınan tavada yüksek ateşte her iki tarafını ızgara edin.
  2. Labne peynirini bir kaseye alın üstüne ince kıyılmış dere otu ve naneyi ilave edin tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın.
  3. Izgara ettiğiniz kabaklara 1 yemek kaşığı labneli karışımdan sürün sararak rulo haline getirip servis tabağına alın.

1 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...