Labneli ızgara kabak sarma şık görünümlü ve oldukça lezzetli bir tarif,,,
İster davet sofralarınız da isterseniz de 5 çayında misafirlerinize bu kolay ve güzel tarifi hazırlayabilirsiniz...
Şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin,afiyetler olsun.
LABNELİ IZGARA KABAK SARMA
Malzemeler
- 2 adet orta boy kabak
- 5 yemek kaşığı labne peyniri
- 1 tutam dere otu
- 1 tutam nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kırmızı biber
- Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
- Kabakların kabuklarını soyup yıkayın 2 mm kalınlığında boyuna kesin teflon tavayı iyice ısıtın bir fırça yardımıyla kabakların her iki tarafına zeytinyağı sürün ısınan tavada yüksek ateşte her iki tarafını ızgara edin.
- Labne peynirini bir kaseye alın üstüne ince kıyılmış dere otu ve naneyi ilave edin tuzunu baharatlarını ekleyip karıştırın.
- Izgara ettiğiniz kabaklara 1 yemek kaşığı labneli karışımdan sürün sararak rulo haline getirip servis tabağına alın.
Başarılı
YanıtlaSil