TUZLU PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler:
- 125 tereyağı,oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yumurta akı içine sarısı üstüne
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Üstü için:
- çörek otu
- Tereyağı zeytinyağı ve yumurta akını bir kaba alın elinizle karıştırın daha sonra şeker ve tuzu ekleyin elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verdikten sonra aralıklı olacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serptikten sonra önceden 180 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...