18 Haziran 2014 Çarşamba

TENCERE KEKİ



Yumuşacık nemli bir dokuya sahip bu kek,fırın olmadan da yapabileceğiniz bir kek tarifi fırınım yok yada bozuk gibi bir bahaneniz olmasın artık bu kek tarifi ile :)
Deneyecek olanlara kolay gelsin afiyetler olsun...





TENCERE KEKİ

Malzemeler
  • 2 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı su
  • Yarım çubuk vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 kahve fincanı nişasta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
Üstü için
  • Dr.oetker beyaz çikolatalı sos
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın daha sonra süt zeytinyağı ve suyu ilave edip tekrar çırpın.
  2. Çubuk vanilyanın tohumlarını da karışıma ilave edin elenmiş un nişasta ve kabartma tozuyla karbonatı da ekleyip un kaybolana kadar iyice karıştın.
  3. Orta boy seramik yada teflon tencereyi tereyağıyla iyice yağlayıp kek karışımını tencereye dökün tencereyi ocağın üstüne koyun ocağı yakıp kısık ayara getirin.(Büyük ocakta kısık ayarda olacak,ocağınız tam kısık olmuyorsa tersine kısın)
  4. Tavanın kapağını kapatıp toplam 30-35 dakika pişirin.25.dakikadan sonra açıp kürdan testi yapabilirsiniz.
  5. Pişen keki ılınınca servis tabağına ters çevirip alın üstüne paketteki tarife göre pişirdiğiniz çikolatalı sosu döküp dilimleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...