24 Temmuz 2014 Perşembe

KUPTA ANJELİK ERİK SOSLU MUHALLEBİ



KUPTA ANJELİK ERİK SOSLU MUHALLEBİ

Malzemeler
  • 1 litre süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 poşet krem şanti
Sosu için
  • 8-10 adet anjelik erik
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı su
Yapılışı
  1. Krem şanti hariç bütün malzemeleri tencereye koyup çırpma teliyle karıştırarak koyulaşana kadar pişirin göz göz olmaya başladığında ocağı kısın kısık ateşte 5 dakika pişirin ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Erikleri küçük küçük kesip orta boy bir tavaya alın üstüne şekeri ve suyu ilave edip yumuşayana kadar orta ateşte pişirin daha sonra blenderleyip pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Soğuyan muhallebiye toz şantiyi ilave edip 5 dakika mikserle çırpın kuplara bir parmak boşluk kalacak şekilde pay edin üstüne anjelik erikli sostan ilave edip buzdolabında soğuduktan sonra servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...