8 Temmuz 2014 Salı

TARÇINLI KURABİYE



TARÇINLI KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 4-4,5 su bardağı un
  • 1 adet çubuk vanilya ( opsiyonel )
  • 1 paket kabartma tozu
Üstü için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2-3 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı
  1. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir yoğurma kabına alın zeytinyağı,şeker ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın çubuk vanilyayı bıçakla boyuna açıp içindeki tohum kısmını bıçağın keskin olmayan tarafıyla sıyırıp içine ekleyin.
  2. Nişastayı ve kabartma tozunu ekleyin azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın.
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlak yapın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  4. Kurabiyelerin ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra  pudra şekeri ve tarçını bir kapta karıştırıp kurabiyeleri bu karışıma bulayın servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...