ERİŞTELİ MERCİMEK ÇORBASI
Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş un
- 1 su bardağı et suyu
- 1,5-2 litre su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tencereye su ve et suyunu dökün kaynayınca üstüne mercimek ve erişteyi ilave edin erişte yumuşayana kadar pişirin.
- Tavada tereyağını eritin içine yemeklik kesilmiş soğanı ilave edip karamelize olana kadar yakmadan karıştırarak kavurun.
- Pişen erişte ve mercimeğe kavrulmuş un ve soğanı ekleyip karıştırın ardından tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...