10 Ekim 2015 Cumartesi

LİMONLU YAŞ PASTA



LİMONLU YAŞ PASTA

Malzemeler

Keki için
  • 5 adet yumurta
  • 5 kahve fincanı şeker
  • 5 kahve fincanı un
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
Kreması için
  • 7 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limonun kabuğunun rendesi
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 bardak süt
Üstü için
  • 1 çay bardağı kırık antep fıstığı yada çikolata sos
Yapılışı
  1. Yumurtalar ve şekeri 5 dakika çırpın üstüne bir fincan suyu ve limon kabuğunun rendesini ekleyin tekrar çırpın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın yağlanmış dikdörtgen borcama döküp önceden 160 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirip kürdan testi uygulayın.
  3. Süt un nişasta limon kabuğunun rendesi ve şekeri tencereye alın kaynayana kadar karıştırarak pişirin kaynamaya başlayınca altını kısın vanilyasını ilave edip 5 dakika pişirin.
  4. Ilınınca içine 1 poşet krem şantiyi döküp mikserle 3 dakika çırpın keki küçük karelere bölün borcama alıp bir bardak sütle ıslatın üstüne çırptığınız kremayı döküp fıstıkla süsleyip servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...