29 Aralık 2012 Cumartesi

CEVİZLİ KURABİYE































CEVİZLİ KURABİYE

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 4 yumurta (birinin akını üstü için ayırın)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı karbonat (silme)
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 3-3,5 su bardağı un
Üstü için:
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Daha önceden ayırdığımız yumurtanın akı
Yapılışı:
  1. Şeker ve yumurtayı bir kapta mikserle 5 dakika çırpın tereyağını,ceviz içini ve elenmiş unun bir kısmını da ilave edip karbonatı da ekleyin üstüne limon suyunu döküp hafif kabarmasını sağlayın.
  2. Kalan unu hamura yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp yuvarlayın önce yumurta akına sonra ceviz içine batırın.
  3. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı bir şekilde dizin önceden ısıtılmış 180 dr fırında kızarana kadar pişirin.
  4. Soğuyunca borcam bir tencereye koyup öyle muhafaza ederseniz tazeliğini uzun süre korumuş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...