22 Aralık 2012 Cumartesi

KIYMALI ÇITIR BÖREK



Bu börek ertesi gün bile çıtırlığını koruyor,,,



KIYMALI ÇITIR BÖREK

Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 1 kase un
  • 1 kase su
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta
Kıymalı iç malzemesi:
  • 350 gr yağsız kıyma
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5-6 dal maydanoz
  • 50 gr kaşar peyniri
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı hafif kavurun içine kıymayı da ilave edin 5 dakika daha kavurun.
  2. Ateşten alıp içine ince kıyılmış maydanozu ekleyin ardından baharatlar ve tuzu ilave edin soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. 1 adet yufkayı tezgaha yayın fırça yardımıyla her tarafını yağlayın elinizle hafif su serpin ardından 2 yemek kaşığı un serpin.
  4. Aynı işlemi ikinci yufkada da yapın bir ucunu diğer ucuna gelecek şekilde katlayın büyük bir D harfi elde edin.
  5. Yine zeytinyağı,su,un sıralamasını tekrar edin,kıymalı için yarısını her yerine eşit dağılacak şekilde yayın,yuvarlayarak rulo yapın.
  6. 3'er cm genişliğinde verev parçalar keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin diğer iki yufkaya da aynı işlemleri yaparak onları da tepsiye dizin. 
  7. Üstüne fırça yardımıyla yumurta sarısı sürüp önceden 200 dr ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...