FESLEĞEN VE DOMATESLİ KEPEKLİ MAKARNA
Malzemeler
- 350 gr kepekli kalem makarna
- 2 adet orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı biber salcası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
- 1 çay kaşığı şeker
- 3 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım bağ dereotu
- 5-6 dal taze soğan
- Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip kaynatılan suda 10 dakika haşlayıp süzün.
- Tavaya zeytinyağını koyup hafif kızdırın kabukları soyulup küp şeklinde kesilmiş domatesi ve ince ince kesilmiş sarımsağı ilave edip biraz pişirin,daha sonra 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip biraz daha pişirin.
- Balsamik sirke ve şekerini ilave edip karıştırın 1-2 dakika kaynatıp içine fesleğen,kırmızı pul biber,karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın.
- Makarnanın üstüne bu sosu döküp harmanlayarak iyice karıştırın,ince kıyılmış taze soğan ve dere otuyla süsleyerek servis edin.
muhteşem olmuş, çok iştah kabartıcı.
YanıtlaSilLeylaK-Teşekkür ederim
YanıtlaSil