24 Nisan 2013 Çarşamba

FESLEĞEN VE DOMATESLİ KEPEKLİ MAKARNA





FESLEĞEN VE DOMATESLİ KEPEKLİ MAKARNA

Malzemeler
  • 350 gr kepekli kalem makarna
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salcası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balsamik sirke
  • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için
  • Yarım bağ dereotu
  • 5-6 dal taze soğan
Yapılışı
  1. Makarnayı 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edilip kaynatılan suda 10 dakika haşlayıp süzün.
  2. Tavaya zeytinyağını koyup hafif kızdırın kabukları soyulup küp şeklinde kesilmiş domatesi ve ince ince kesilmiş sarımsağı ilave edip biraz pişirin,daha sonra 1 tatlı kaşığı biber salçasını ekleyip biraz daha pişirin.
  3. Balsamik sirke ve şekerini ilave edip karıştırın 1-2 dakika kaynatıp  içine fesleğen,kırmızı pul biber,karabiber ve tuz ekleyip ocaktan alın.
  4. Makarnanın üstüne bu sosu döküp harmanlayarak iyice karıştırın,ince kıyılmış taze soğan ve dere otuyla süsleyerek servis edin.

2 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...