KAKAO GLAZÜRLÜ SPRİTZ KURABİYE
Malzemeler
- 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Çay kaşığının ucuyla tuz
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım limon suyu
- Tereyağı ve pudra şekerine ipeksi bir kıvam alana kadar çırpın,içine yumurtayı da ilave edip 2-3 dakika daha çırpın.
- Elenmiş un,tuz ve kabartma tozu karışımını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın sıkma torbasından sıkılacak kıvamda bir hamur olacak diğer hamurlara göre daha yumuşak oluyor.
- Sıkma torbasına yıldız şekilli duyu takın ve hamuru kaşık yardımıyla torbaya boşaltın.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında 2,5 cm boşluk bırakarak yuvarlak olacak şekilde sıkın tepsiyi 15 dakika buzdolabında bekletip dinlendirin.
- Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15 dakika hafif pembeleşene kadar pişirin kurabiyeleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Kurabiyeler iyice soğuduktan sonra bir kasede pudra şekeri kakao ve limon suyunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırıp glazürü hazırlayın ardından kurabiyelerin her tarafını kaplayın antep fıstığıyla süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...