16 Mayıs 2013 Perşembe

KAJU FISTIKLI KURABİYE







KAJU FISTIKLI KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı inse kıyılmış kaju fıstık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı buğday nişastası
  • 1 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 adet çubuk vanilya ( opsiyonel )
  • 1 paket kabartma tozu
Üstü için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
  1. İlk olarak kaju fıstıkları sudan geçirip tuzundan arındırın ardından tavada kısık ateşte tekrar çıtırlığına kavuşması için ara sıra karıştırarak biraz kavurun soğuması için bir kenarda bekletin.
  2. Oda sıcaklığındaki tereyağını bir yoğurma kabına alın zeytinyağı,şeker ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın çubuk vanilyayı bıçakla boyuna açıp içindeki tohum kısmını bıçağın keskin olmayan tarafıyla sıyırıp içine ekleyin.
  3. Kavrulup soğutulmuş kaju fıstıkları bıçak ile ince ince kıyıp karışıma ilave ettikten sonra elenmiş nişastayı ve kabartma tozunu ekleyin azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlak yapın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
  5. Kurabiyelerin ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra üstlerine pudra şekeri eleyerek servis edin.  

2 yorum:

  1. harika,tadı dillerde,herkes ne kadar lezzetli olduğunu konuşuyor,eline sağlık

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...