KAJU FISTIKLI KURABİYE
Malzemeler
- 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
- 1 su bardağı inse kıyılmış kaju fıstık
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 adet çubuk vanilya ( opsiyonel )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı pudra şekeri
- İlk olarak kaju fıstıkları sudan geçirip tuzundan arındırın ardından tavada kısık ateşte tekrar çıtırlığına kavuşması için ara sıra karıştırarak biraz kavurun soğuması için bir kenarda bekletin.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir yoğurma kabına alın zeytinyağı,şeker ve yumurtayı ekleyip elinizle karıştırın çubuk vanilyayı bıçakla boyuna açıp içindeki tohum kısmını bıçağın keskin olmayan tarafıyla sıyırıp içine ekleyin.
- Kavrulup soğutulmuş kaju fıstıkları bıçak ile ince ince kıyıp karışıma ilave ettikten sonra elenmiş nişastayı ve kabartma tozunu ekleyin azar azar un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlak yapın yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin,önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
- Kurabiyelerin ilk sıcaklıkları çıktıktan sonra üstlerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
harika,tadı dillerde,herkes ne kadar lezzetli olduğunu konuşuyor,eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim ayshooo..
Sil