6 Mayıs 2013 Pazartesi

KUŞBAŞI ETLİ ENGİNAR TÜRLÜSÜ





Enginar sevenlere afiyet olsun.

KUŞBAŞI ETLİ ENGİNAR TÜRLÜSÜ

Malzemeler
  • 4 adet temizlenmiş enginar
  • 300 gr dana kuşbaşı
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 2 adet orta boy kapya (kırmızı) biber
  • 6 adet arpacık soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yapılışı
  1. Kuşbaşı kesilmiş etleri düdüklü tencerede suyunu salıp çekene kadar kavurun,ardından zeytinyağı ilave edin.
  2. Düdüklü tencereye ayıklayıp yıkanmış enginarları da dörde bölüp atın kabuklarını soyup yıkadığınız patates ve havuçları da iri küpler halinde kesip ekleyin arpacık soğanları ve ikiye bölüp iri parçalar halinde kesilmiş kapya biberleri de ekleyin.
  3. Salçasını ilave edip hafif  kavurduktan sonra suyunu,biberini yarım limon suyunu ve tuzunu ekleyip karıştırın.
  4. Düdüklü tencerenin kapağını kapatın kaynadıktan sonra 20-25 dakika pişirin sıcakken servis edin.

2 yorum:

  1. çok nefis görünüyor, hiç enginarlı yemedim..

    YanıtlaSil
  2. Leylak-Teşekkür ederim.Türlü ve enginarın uyumu süperdi denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...