20 Mayıs 2013 Pazartesi

KARADENİZİN TAZE FASULYE DİBLESİ



Tarifi deneyecek olan tüm Karadenizli ve Dünyalı dostlara şimdiden kolay gelsin,afiyet olsun.


KARADENİZ'İN TAZE FASULYE DİBLESİ

Malzemeler
  • Yarım kilo taze fasulye
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kapya (kırmızı) biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1-2 damla limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
  1. İlk olarak pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin.
  2. Ayıklanmış ve yıkanmış taze fasulyeyi 1 cm kalınlığında verev şekilde kesin,kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla tencerede kavurun.
  3. İnce halkalar halinde kesilmiş yeşil biber ve kırmızı biberleri de ekleyip biraz daha kavurun.
  4. Pirincin suyunu iyice süzdükten sonra onuda ilave edin tuz limon suyu ve şekerini ekleyip hafif kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
  5. Pişen pilavı demlendirdikten sonra karıştırarak harmanlayıp,karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Hımmm nefis olur. Bizde yaparız özellikle Samsunlu gelinimiz Yapar. eLLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Nursevin Sönmez-Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...