Tarifi deneyecek olan tüm Karadenizli ve Dünyalı dostlara şimdiden kolay gelsin,afiyet olsun.
KARADENİZ'İN TAZE FASULYE DİBLESİ
Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kapya (kırmızı) biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1-2 damla limon suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İlk olarak pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra tuzlu sıcak suda 1 saat bekletin.
- Ayıklanmış ve yıkanmış taze fasulyeyi 1 cm kalınlığında verev şekilde kesin,kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağıyla tencerede kavurun.
- İnce halkalar halinde kesilmiş yeşil biber ve kırmızı biberleri de ekleyip biraz daha kavurun.
- Pirincin suyunu iyice süzdükten sonra onuda ilave edin tuz limon suyu ve şekerini ekleyip hafif kavurduktan sonra sıcak suyu ilave edin kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.
- Pişen pilavı demlendirdikten sonra karıştırarak harmanlayıp,karabiber ekleyerek servis edebilirsiniz.
Hımmm nefis olur. Bizde yaparız özellikle Samsunlu gelinimiz Yapar. eLLERİNİZE SAĞLIK
YanıtlaSilNursevin Sönmez-Teşekkür ederim.
YanıtlaSil