9 Mayıs 2013 Perşembe

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ



Paçanga börek sevenlere duyrulur!Kızartılarak yapılan paçanga böreğe göre daha hafif oluyor birde bu şekilde fırında denemenizi tavsiye ederim...

FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ

Malzemeler
  • 4 adet yufka
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı  su
İçi için
  • 200 gr pastırma çemensiz
  • 200 gr kaşar peyniri
Üstü için
  • 1 paket galeta unu
  • 1 kase su
Yapılışı
  1. Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın su ve zeytinyağını bir kasede karıştırın fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün.
  2. Daha sonra yufkayı 8 eşit parça olacak şekilde bıçakla kesin geniş tarafına bir parça pastırma ve bir parça dikdörtgen şeklinde kesilmiş kaşar peyniri koyup kenarlarını üstüne kapatıp sigara böreği gibi sarın,diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
  3. Önce suya batırın ardından galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin sıcakken servis edin. 

1 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...