Paçanga börek sevenlere duyrulur!Kızartılarak yapılan paçanga böreğe göre daha hafif oluyor birde bu şekilde fırında denemenizi tavsiye ederim...
FIRINDA PAÇANGA BÖREĞİ
Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 200 gr pastırma çemensiz
- 200 gr kaşar peyniri
- 1 paket galeta unu
- 1 kase su
- Yufkanın bir tanesini tezgaha yayın su ve zeytinyağını bir kasede karıştırın fırça yardımıyla yufkanın her tarafına sürün.
- Daha sonra yufkayı 8 eşit parça olacak şekilde bıçakla kesin geniş tarafına bir parça pastırma ve bir parça dikdörtgen şeklinde kesilmiş kaşar peyniri koyup kenarlarını üstüne kapatıp sigara böreği gibi sarın,diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
- Önce suya batırın ardından galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar 15-20 dakika pişirin sıcakken servis edin.
ovvv,çok güzel görünüyor,ellerine sağlık
YanıtlaSil