Kavrulan mısır ununa su eklenip biraz pişmeye bırakılır,,,
Biraz pişirdikten sonra peynirler ilave edilip karıştırılarak peynirin erimesi ve uzaması sağlanır.
Veee,,,çektikçe uzayan uzadıkça sünen beklenen mutlu son!!!Afiyetler olsun.
KARADENİZİN TEREYAĞLI KUYMAĞI (MUHLAMA)
Malzemeler
- 100 gr tereyağı
- 6 yemek kaşığı mısır unu
- 250 gr tel peynir,yada kaşar peyniri
- 1,5-2 su bardağı su
Yapılışı
- Orta boy bir tavayı ateşin üstüne koyun içine tereyağını ilave edin,eriyip köpürmeye başlayınca mısır ununu ekleyip devamlı karıştırarak kavurun bu süre kısık ateşte yaklaşık 5-10 dakika kadar olmalı,kavrulan unun rengi hafif koyulaşmış olacak.
- Kavrulan mısır ununa,oda sıcaklığında 1,5-2 su bardağı suyu azar azar ekleyip topaklanan unun açılmasını sağlayın kaynayıp göz göz olana kadar sürekli karıştırın daha sonra 5 dakika pişmeye bırakın.
- Küçük küçük didilmiş tel peynirini ilave edin peynir eriyip tellenene kadar tahta kaşıkla iyice karıştırın,peynirle de 5 dakika daha pişirip ateşten alın,kuymağınız servise hazır.
- Taze ekmek bandırarak yemeyi unutmayın sakın!!!
ayyy nasıl sulanarak baktım elıne sağlık
YanıtlaSilselma tamer-Teşekkür ediyorum,ziyaretiniz ve yorumunuz için.
YanıtlaSil