28 Ağustos 2013 Çarşamba

DÜĞÜN ÇORBASI



DÜĞÜN ÇORBASI

Malzemeler
  • 300 gr kuzu eti
  • 2 litre su
  • 7 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sirke (isterseniz koymayabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
Üstü için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı
  1. Eti 1 litre su ilavesiyle düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayın,biraz soğuduktan sonra didikleyip küçük parçalara ayırın.
  2. Haşlayıp didiklediğiniz eti orta boy bir tencereye alıp ateşin üstüne koyun kalan 1 litre suyu sıcak olacak şekilde tencereye ilave edip kaynamaya bırakın.
  3. Bir kasede yoğurt yumurta ve unu çırpın yarım  bardak kadar su ekleyip unun topaklanmasını giderin kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alın terbiyenin içine katıp karıştırın ılıklaşmasını sağlayın ki  çorbaya eklediğinizde çorbanız kesilmesin.
  4. Terbiyeyi azar azar karıştırarak kaynamakta olan çorbaya ilave edin tekrar kaynayana kadar karıştırmayı bırakmayın ki çorbanız kesilmesin.
  5. Sirke,ezilmiş sarımsak ve tuzunu ilave edin 5-10 dakika daha pişirip ateşten alın,diğer tarafta küçük bir tavaya tereyağını alıp eritin içine toz kırmızı biberi ekleyip karıştırın köpürünce ateşten alın ki biber ve yağ yanmasın çorbanın üzerine tereyağını gezdirip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...