KURU İNCİRLİ KARAMELLİ PASTA
Malzemeler
Keki için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Muhallebisi için
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Tabanı için
- 400 gr kuru incir
- 1 çay bardağı ceviz
Karamelli şerbet için
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
- Kek için yumurta ve şekeri 5 dakika çırpın süt yağ ve portakal kabuğunu ekleyin tekrar çırpın elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın.
- Yağlayıp unladığınız kare borcama dökün önceden 180 derece ısıttığınız fırında pişirin pişen keki ılınınca tepsiden çıkarın tepsiyi yıkayıp kurulayın tekrar hafif yağlayın.
- Bir tencerede şekeri kısık ateşte karıştırarak eritin karamelize olana kadar fazla yakmadan üzerine soğuk suyu yavaşça döküp kaynamaya bırakın kaynadıkça şeker eriyecektir daha sonra limonu ekleyip ocaktan alın.
- İncirleri küçük küçük doğrayın şerbetin içine atın karıştırın 1-2 saniye bekletip kevgirle ayrı bir kaba alın incirleri kıyılmış cevizle karıştırıp tepsinin dibine yayın.
- Yağ hariç bütün malzemeyi tencereye alıp karıştırarak muhallebiyi pişirin ocaktan alıp tereyağını ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.
- Hemen incirlerin üstüne döküp yayın önceden pişirdiğiniz keki sıcak muhallebinin üzerine kapatın hafif bastırın kekin üstünü kürdanla birçok yerinden delin.
- Karamelli şerbeti kekin her yerine dökün kek şerbeti tamamen çekiyor en az 2-3 saat buzdolabında bekletin.
- Servis etmeden önce uygun bir tepsiye ters çevirip dilimleyerek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...