KAŞARLI VE BİBERLİ TAVUK SARMA
Malzemeler
- 6 parça ince dövülmüş tavuk göğüs eti
- 2 adet kapya (kırmızı) biber
- 7-8 dal maydanoz
- 100 gr kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı galeta unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yumurta
- Patates kızartması
- Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp küp kesin,kaşar peynirini rendeleyin,maydanozu ince ince kıyın,maydanoz ve biberi bir kapta karıştırın,yumurtayı bir kasede zeytinyağıyla çırpın.
- Bir adet tavuk parçasını alın üstüne hafif tuz ve karabiber serpin 1 tatlı kaşığı maydanoz ve biber karışımından koyun üstüne bir tutam kaşar peyniri ekleyip sararak rulo yapın önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın diğer tavuk parçalarına da aynı işlemleri uygulayın.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı dizin önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin,yanında kızarmış patates ve istediğiniz soslarla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...