22 Temmuz 2013 Pazartesi

KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI



KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER ÇORBASI

Malzemeler
  • 8 adet közlenmiş kapya (kırmızı) biber
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1 kutu 200 ml krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
  1. Orta boy bir tencereye 3 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin ardından 4 yemek kaşığı unu ilave edip un kokusu kaybolana kadar hafif kavurun.
  2. Kavurduğunuz unun üstüne soğuk et suyunu ilave edip çırpma teliyle karıştırıp topaklanmasını önleyin,daha sonra sıcak suyuda ekleyip kaynatın.
  3. Közlenmiş biberleri ince ince doğrayıp kaynamakta olan tencereye ilave edip 10 dakika pişirin tencereyi ateşten alıp pürüzsüz bir  kıvam elde edene kadar blenderden geçirin,koyu olursa biraz daha kaynamış sıcak su ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
  4. 1 kutu kremayı ekleyip kaynayana kadar karıştırın kremayla da 5 dakika pişirin,damak tadınıza göre tuzunu karabiberini ayarlayıp ateşten alın çorbanız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...