28 Temmuz 2013 Pazar

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU HALKA KABAK










Afiyet olsun.

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU HALKA KABAK

Malzemeler
  • 4 adet orta boy kabak
  • 4 adet orta boy havuç
  • 4 adet orta boy domates
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet kesme şeker
  • Yarım demet dere otu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet limon
Yapılışı
  1. Havuçların kabaklarla aynı boyda ve içine girebilecek ebatlarda olmasına dikkat edin,kabak ve havuçların kabuklarını soyup yıkayın.
  2. Kabakları parçalamadan dikkatli bir şekilde oyun ve içlerine havuçları yerleştirin havuçların fazla gelen kısımları varsa kesin.
  3. Kabakları karnıyarık tenceresine dizin yarım ay doğranmış soğanları ve kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri üstüne ekleyin sarımsakları ince ince kıyıp onları da ekleyin.
  4. Zeytinyağı kesme şeker,tuz,su ve pul biberini ekleyin 1 limonun suyunu sıkıp onuda ekleyin kısık ateşte havuçlar yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirin.
  5. Ateşten aldıktan sonra üstüne ince kıyılmış dere otu serpip dilerseniz bütün veya dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...