KARADENİZİN FASULYE TURŞU KAVURMASI
Malzemeler
- 1 yemek tabağı dolusu fasulye turşusu (turşu yoksa taze fasulye 10-15 dakika haşlandıktan sonra yerine kullanılabilir)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 diş sarımsak
- Tavaya zeytinyağını koyup hafif ısıtın içine yarım ay doğranmış kuru soğanları ve tuzu ilave edin kavurun biraz karamelize olursa daha lezzetli oluyor.
- Kavrulan soğanların üstüne fasulye turşusunu ve ezilmiş sarımsakları ilave edin kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10-15 dakika pişirin.
- Sıcak olarak demlenmiş çayın yanında servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
bır karadenızlı olarak cok severım elıne sağık
YanıtlaSilselma tamer-Teşekkür ederim.Bende karadenizli ve bir turşu kavurması sevenim :)
YanıtlaSil