1 Ağustos 2013 Perşembe

YOĞURTLU MANTI ÇORBASI




YOĞURTLU MANTI ÇORBASI

Malzemeler
  • 1 kase mantı
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 2 litre su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Terbiyesi için
  • 1 kase yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon suyu
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı
  1. Tencerede suyu kaynatın içine tuz,mantı ve nohutları atıp 10 dakika haşlayın.
  2. Daha sonra derin bir kasede yoğurt,un ve limon suyunu çırpma teliyle karıştırıp topaklanan unun açılmasını sağlayın.
  3. Yoğurtlu karışıma kaynayan çorbadan bir kepçe katıp karıştırın yoğurdun ılıklaşmasını sağlayın bu işlem karışımı tencereye döktüğünüzde  çorbanın kesilmesini önler.
  4. Kaynayan çorbaya hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş dökün bir yandanda karıştırın ki kesilmesin.
  5. Tereyağını tavaya koyup eritin içine nane ve kırmızı biberi atıp karıştırın yanmadan ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirin servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...