HAŞHAŞLI BAHARATLI TUZLU KURABİYE
Malzemeler
- 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı mor haşhaş
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı yeni bahar
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3-5 su bardağı un
Yapılışı
- Tereyağı zeytinyağı süt haşhaş baharatlar tuz ve şeker bir kaba alın yumurtanın akını hamura ilave edin sarısını üstü için ayırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
- Hamuru dört eşit parçaya bölün her parçayı elinizle tezgahta yuvarlayarak uzun şeritler oluşturun daha sonra bıçakla 2 cm genişliğinde kesin üzerini çatalla çizip şekil verin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
tadı damağımda,en kısa zamanda denemeliyim
YanıtlaSilayshooo-Bencedeee!
SilHarika görünüyorlar
YanıtlaSilHatice-Yeni spesiyal'im :)
Sil