18 Aralık 2013 Çarşamba

HAŞHAŞLI BAHARATLI TUZLU KURABİYE



HAŞHAŞLI BAHARATLI TUZLU KURABİYE

Malzemeler
  • 125 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı mor haşhaş
  • 1 yumurta 
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-5 su bardağı un
Yapılışı
  1. Tereyağı zeytinyağı süt haşhaş baharatlar tuz ve şeker bir kaba alın yumurtanın akını hamura ilave edin sarısını üstü için ayırın.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
  3. Hamuru dört eşit parçaya bölün her parçayı elinizle tezgahta yuvarlayarak uzun şeritler oluşturun daha sonra bıçakla 2 cm genişliğinde kesin üzerini çatalla çizip şekil verin.
  4. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin üstüne ayırdığınız yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.

4 yorum:

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...