27 Mart 2014 Perşembe

FINDIKLI AY KURABİYE







FINDIKLI AY KURABİYE

Malzemeler
  • 250 gr tereyağı,oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı iri kıyılmış fındık içi
  • 1 su bardağı nişasta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
Üstü için
  • 1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı
  1. Tereyağı zeytinyağı ve pudra şekerini bir yoğurma kabına alıp karıştırın daha sonra kıyılmış fındık içini ve nişastayı ilave edin.
  2. Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ilave edip yumuşak bir hamur yoğurun hafif unlanmış tezgahta bir parmak kalınlığında açın.
  3. Büyük su bardağıyla ay şeklinde kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin bütün hamurlar bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
  4. Soğuk fırını 150 dereceye ayarlayıp pembeleşene kadar pişirin ılınınca üstlerine pudra şekeri eleyerek servise sunun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...