18 Mart 2014 Salı

KAKAOLU ISLAK KEK


SURPRİZTATLAR

KAKAOLU ISLAK KEK

Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
Sos için
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kakao
Üstü için
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş antep fıstığı
Sosun yapılışı
  1. Bütün malzemeleri karıştırıp ocakta şeker ve kakao eriyene kadar sadece ısıtın pişirmeyin.
Yapılışı
  1. Yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın daha sonra sütü ve zeytinyağını ilave edip tekrar çırpın.
  2. Kakao un ve kabartma tozunu eleyin karışıma ilave edip tahta kaşıkla tamamen un kaybolana kadar karıştırın.
  3. Yağlanmış tepsiye dökün önceden 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.
  4. Kek fırından çıkınca 5 dakika bekletip sosunu dökün soğuduktan sonra üstüne antep fıstığı serpip servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google hesabı olmayan Arkadaşlar,yorum bırakmak istediğinizde Anonim bölümünü seçip,yorumunuzun başına adınızı yazıp yada seçeneklerden URL' yi seçip adınızı yazıp yorumunuzu bu şekilde yayınlayabilirsiniz! Yorumlarınız benim için çok önemlidir teşekkür ederim...